Ruim 250 artiesten op digitaal oud-en-nieuwfestival GOODBYE 2020

Foto: Pixabay

Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig, Sunnery James & Ryan Marciano en Snelle nemen op 31 december muzikaal en digitaal afscheid van 2020. Samen met artiesten als Broederliefde, Jeangu Macrooy, Sam Feldt, Jandino Asporaat en Yellow Claw treden ze op tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020, meldt de organisatie.

Overheid

Het festival wordt door de overheid financieel ondersteund. Vanuit het NCTV, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, is een miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport past het evenement binnen de doelstelling om alternatieve activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen aan te bieden tijdens de feestdagen.

Gratis ruim 40 streams bijwonen

Virtuele festivalgangers kunnen tijdens oud en nieuw “gratis vanuit de huiskamer” via meer dan veertig streams optredens bijwonen. Allerlei muziekstromingen komen voorbij: van Nederlandstalig tot drum & bass en van techno tot hiphop. Jandino Asporaat, Roué Verveer en Howard Komproe verzorgen een comedyshow. In totaal zijn tussen 17.00 en 05.00 uur optredens van zo’n 250 artiesten te zien. De online podia worden ondersteund door festivals als Dance Valley, Milkshake Festival en Vunzige Deuntjes.

GOODBYE 2020

GOODBYE 2020 is een online alternatief voor oud-en-nieuwfeesten die vanwege de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. “Het is volgens ons dé manier om veilig en verantwoord het nieuwe jaar in te gaan”, zegt Maarten Schulz, een van de bedenkers. Via Zoom kan contact worden gelegd met vrienden, familie en andere feestgangers.

Het volledige schema wordt later bekendgemaakt. Het bericht Ruim 250 artiesten op digitaal oud-en-nieuwfestival verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.