Gedurfd was de samenwerking van cliënten bij collega-zorglocatie

Foto: Pluryn

Bij Avondzon in Apeldoorn werden de feestdagen met een kleine week verlengd. Op dinsdag 5 januari vierde het kleinschalige woonzorgcentrum, onderdeel van zorgorganisatie KleinGeluk, een bijzonder jubileum van een evenzo bijzondere samenwerking; Alweer 10 jaar is de woonzorglocatie een leer- en werkplek voor cliënten van collega-zorglocatie Het Hietveld.

Gedurfd

Wat op het oog een gedurfde samenwerking leek, pakt volgens Karin Rietberg, als werkbegeleider vanuit Het Hietveld aan Avondzon verbonden, fantastisch uit: “Bij Het Hietveld, onderdeel van Pluryn, wonen (jong)volwassenen en ouderen met een intensieve zorgvraag en complexe problemen. Hen aan het werk zetten in een woonzorgcentrum voor ouderen leek misschien een gek idee, maar gaat in de praktijk heel erg goed. ‘De blauwe brigade’ was al na een half jaar niet meer weg te denken bij Avondzon.”

Helpende handen

De cliënt-medewerkers van Het Hietveld, vanwege hun blauwe polo’s ook wel de ‘de blauwe brigade’ genoemd, helpen mee in de horeca en bij de facilitaire dienst. De werkzaamheden lopen uiteen: van het onderhouden en schoonmaken van het gebouw, tot aan het verzorgen van maaltijden en cateren van activiteiten. “Voor iedere cliënt-medewerker zoeken we passende werkzaamheden. Dat vraagt om veel afstemming. Met duidelijke stappenplannen scheppen we de structuur en regelmaat die nodig is zodat onze cliënt-medewerkers op een fijne en veilige manier hun werk kunnen doen. Dat we nu ons 10 jarig jubileum vieren, bewijst dat je ook voor mensen met complexe problemen een passende werkplek kunt vinden.”

Een klein feestje

Hoewel het vanwege het coronavirus nog altijd opletten geblazen is in het woonzorgcentrum, wilde Avondzon het jubileum niet ongevierd voorbij laten gaan. Met een speech werden alle cliënt-medewerkers bedankt voor hun inzet en enthousiasme, waarna er in besloten kring werd genoten van goed verzorgde lunch en heerlijke – door de cliënten zelf gebakken – boterkoek. Voor Karin, haar collega Heleen van Olst en cliënt-medewerkers Nelson, Geertje en Eric een extra bijzonder moment; het vijftal werkt al sinds de allereerste dag van de samenwerking bij Avondzon.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen