Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen

Foto: Pixabay

Het aantal mensen dat met corona is opgenomen in de ziekenhuizen, is het afgelopen etmaal gestegen. In totaal zijn nu 2343 patiënten met Covid-19 opgenomen, 41 meer dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Intensive Care

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 zijn er 676 dusdanig ziek dat ze op de intensive care liggen, zeven meer dan een dag eerder. Op verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 34 toe tot 1667.

Duitsland

Vier Nederlandse coronapatiënten op de intensive care in Duitsland, hetzelfde aantal als zaterdag.

Stabiel

Het gemiddeld aantal opnames is de afgelopen week vrij stabiel geweest. Daarom verwachtte het LCPS dat de dalende trend in het bezetting langzaam doorzet. Toch wordt ook rekening met een stijging, omdat de Britse variant van het coronavirus veel besmettelijker is dan de huidige variant, waardoor het aantal besmettingen en de instroom in de ziekenhuizen snel kan toenemen. Het bericht Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.