Weinig versoepelingen verwacht in persconferentie over corona

Foto: Pixabay

Dinsdagavond houden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie.

Weinig versoepelingen

Om 19.00 uur spreken de politiek het land toe maar de verwachting is dat de teugels niet echt loslaten. Dat de basisscholen weer opengaan, maakte het kabinet zondag al bekend. De meeste lockdownmaatregelen blijven zelfs in stand niet goed.

Waarschijnlijk wel afhalen

Dat betekent dat winkels nog niet eens dicht blijven. Volgens ingewijden ziet het er wel naar uit dat winkeliers klanten bestellingen mogen laten afhalen bij hun winkel. Kroegen en restaurants blijven voorlopig ook dicht. Naar verluidt blijven veel bestaande maatregelen de rest van de maand nog gelden, mogelijk zelfs tot begin maart.

Avondklok eraf

De avondklok wordt vermoedelijk geschrapt na 10 februari, afhankelijk van de besmettingscijfers. Als het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, zal het kabinet de avondklok niet verlengen, melden ingewijden. Naar verwachting wordt hier pas later een officieel besluit over genomen.

Proces van afbouw

Wel zullen Rutte en De Jonge meer duidelijkheid geven over de manier waarop de maatregelen zullen worden afgebouwd en de volgorde waarop dit zal gebeuren. De ‘exitstrategie’ van het kabinet lekte al uit. Maar dinsdag komen de betrokken ministers nog bij elkaar om te overleggen over de maatregelen en het advies van het OMT. Betrokkenen benadrukken dat van alles tot het laatste moment kan veranderen. Het bericht Weinig versoepelingen verwachtte in persconferentie over corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen