Gemeente verlengt maatregelen binnenstad tot 1 juli

Foto: Pixabay

De gemeente verlengt de maatregelen in de openbare ruimte in de binnenstad tot 1 juli. Denk daarbij aan het fietsparkeerverbod en de regulering van de zaterdagmarkt.

Gemeente verlengt

Daarnaast komt de gemeente met een plan voor het moment dat de terrassen en winkels weer open kunnen. Het maatregelenpakket van de gemeente is flexibel toepasbaar. Op deze manier beweegt de gemeente mee met mogelijke aanscherpingen of versoepelingen van het kabinet.

Deze maatregelen worden verlengd in de binnenstad

Inmiddels zijn inwoners en bezoekers van onze binnenstad al redelijk bekend met de maatregelen in de openbare ruimte. De belangrijkste op een rij:

  • Een fiets- en scooterparkeerverbod in de gehele binnenstad, parkeren kan in de fietsenstallingen of daarvoor gemaakte vakken.
  • Je mag alleen lopen in de Kapelstraat, fietsen blijft verboden.
  • De verwijderde banken in de binnenstad, blijven voorlopig nog even weg. Ook daarmee creëren we meer ruimte in de binnenstad. Verspreid over de stad zijn een aantal bankjes blijven staan als rustpunt voor mensen die slecht ter been zijn, ook dat blijft zo.
  • Ook blijven we de zaterdagmarkt reguleren. Zo zorgen we dat er ook op de markt voldoende afstand gehouden kan worden. Om de regulering mogelijk te maken blijft de parkeergarage Marktplein ook gesloten op zaterdag.
  • Regulering van de drukte in de binnenstad. Dit gebeurt onder andere met flexibel inzetbare informatieschermen in de binnenstad die bezoekers wijzen op de drukte in het winkelgebied.

Ruimere terrassen en ‘terrastuinen’ mogelijk

Op dit moment is de horeca nog gesloten. Als de horeca open mag wil de gemeente, net als vorig jaar, ondernemers de mogelijkheid bieden om hun bestaande terras ruimer op te zetten. Ook zal de gemeente horecaondernemers weer de ruimte bieden om aan de randen van de binnenstad een terras op te bouwen. Met de terrassen aan de randen van de binnenstad wil de gemeente het publiek over de binnenstad verspreiden, waardoor de kans dat het te druk wordt minder groot is.

Complete maatregelenpakket: gemeente zet in wat nodig is

Het maatregelenpakket van de gemeente is gericht op een zo veilig mogelijke heropening van onze samenleving. Doel van het maatregelenpakket is voorzien in maatregelen als de besmettingscijfers daarom vragen. Dat betekent andersom ook dat als landelijk er versoepelingen plaatsvinden, we gemakkelijk kunnen meebewegen en eventueel maatregelen kunnen afschalen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.