Toegangstest voor de horeca mogelijk vanaf juli ingevoerd

Foto: ©Canva

Vanaf juli moet je betalen voor een coronasneltest om toegang te krijgen voor een horecagelegenheid, theater of bijvoorbeeld dierentuin.

Toegangstest

De overheid denkt tot 1 juli de tijd nodig te hebben om de infrastructuur voor toegangstesten klaar te hebben. Tot dan betaalt de overheid de kosten voor toegangstesten. Na 1 juli moeten inwoners zelfs een bijdrage betalen. De te verwachten prijs voor een toegangstest zal rond de € 7,50 liggen.

Even een drankje doen

Even een drankje doen op het terras of een kopje koffie met wat lekkers na het shoppen wordt zo wel erg prijzig. De prijs van de test die nodig is om de horecagelegenheid te betreden en daar bovenop nog de prijs voor de consumpties. De tijd waarin de een toegangstest écht nodig is, is de test gratis. Vanaf het moment dat iedereen gevaccineerd is, zullen toegangstesten  minder van belang zijn.

Meedoen

Ondernemers hebben zelf de keuze om mee te doen aan de toegangstesten. In de komende weken wordt bekeken hoe de invulling en uitvoering vorm gegeven gaan worden. Wel kan met dit wetsvoorstel in de toekomst verplicht worden gesteld dat bijvoorbeeld bij een bezoek aan een binnengelegenheid een coronasneltest verplicht is. Of dat een restaurant  minder gasten binnen mag hebben als ze niet mee doen aan de toegangstesten. Onder een artikel hierover op de Facebook-pagina van Misset Horeca staan hoofdzakelijk reacties te lezen van mensen die het wetsvoorstel niet begrijpen.

https://www.facebook.com/missethoreca/posts/4110464982308742

Tijdelijke maatregel

Volgens minister de Jonge gaat het om een tijdelijke maatregel die nodig is om bepaalde sectoren daarmee geholpen zouden zijn. Zo kunnen de testbewijzen worden ingezet om de horeca eerder open te krijgen en kunnen er gerichter maatregelen worden getroffen of eerder worden versoepeld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen