Vrouwen die RIVM-directeur Van Dissel bedreigden voor de rechter

Foto: @Canva

De twee vrouwen die verdacht worden van het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel, moeten woensdagmiddag voor de politierechter in Den Haag verschijnen.

Bedreiging en opruiing

De 54-jarige vrouw uit Apeldoorn en de 53-jarige vrouw uit Terneuzen worden ook verdacht van opruiing. In een groepsapp van berichtendienst Telegram werd opgeroepen tot het plegen van geweld tegen de RIVM-directeur. Daarbij werd ook zijn huisadres gedeeld. De vrouwen plaatsten in deze chatgroep opruiende berichten. Ze zouden onder meer geloven in complottheorieën dat er een satanistisch en elitair pedonetwerk bestaat, waar Van Dissel ook toe zou behoren.

Politie-onderzoek

Het politie-onderzoek naar de Telegram-groep loopt nog door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, liet het Openbaar Ministerie eerder al weten. De twee vrouwen zijn eind april opgepakt en zitten sinds die tijd in voorarrest. Het bericht Vrouwen die RIVM-directeur Van Dissel bedreigden voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen