Verpleeghuisbewoners verhuizen voor een jaar naar vakantiepark

Foto: ©De Vier Dorpen

Een compleet verpleeghuis verhuizen naar een vakantiepark? De bewoners van De Vier Dorpen gaan mét zorg het vakantiegevoel ervaren in Beekbergen.

Verpleeghuisbewoners verhuizen

Op maandag 4 oktober verruilen de 68 bewoners hun seniorenwoning voor een vakantiehuisje. Vanwege de verbouwing van het verpleeghuis, gaan zij een jaar vertoeven op Droomparken in Beekbergen. De verhuizing is een zeer unieke gebeurtenis. Shirley Hagen is teammanager van De Vier Dorpen, locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o. Ze vertelt: ‘Het is een ingrijpende gebeurtenis in de levens van onze bewoners, familieleden en ook onze medewerkers. We zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om alles soepel te laten verlopen.’

Zo relaxt mogelijk

‘Een verhuizing is vaak stressvol. Daarom organiseren we voor de bewoners een Feestelijke Verhuisdag in de kantine van de voetbalvereniging van Beekbergen met gezellige activiteiten. Ondertussen worden alle meubelen en eigendommen verhuisd door een verhuisbedrijf. Aan het eind van deze dag gaan we gezamenlijk, met de familie van de bewoners, naar ons nieuwe onderkomen’, aldus Hagen.

De verbouwing

Habion is verhuurder van De Vier Dorpen en laat de Apeldoornse aannemer Draisma de verbouwing uitvoeren. De locatie wordt op dit moment vernieuwd en verduurzaamd zodat bewoners er ook in de toekomst goed kunnen blijven wonen. De kamers worden samengevoegd waardoor er ruime 2- en 3-kamerappartementen ontstaan met een eigen keuken en badkamer. Daarnaast wordt de gevel verfraaid en het balkon verdiept. De aanleunwoningen blijven ongewijzigd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

 

Hagen: ‘We begrijpen dat het een spannende tijd is. Voor de bewoners, maar ook voor ons. Wij kijken in ieder geval uit naar een fijne tijd op Droomparken en natuurlijk naar een geheel vernieuwd De Vier Dorpen.’