Gemeente sluit Wijnbar & Tapperij Den Olifant voor twee weken

Foto: ©FB Den Olifant

Wijnbar & Tapperij Den Olifant in Apeldoorn blijft voor twee weken gesloten.

Gemeente sluit café

Den Olifant moest afgelopen zaterdagavond dicht toen bleek dat het café stampvol stond met feestende mensen. Ook werd er niet gecontroleerd op de QR-code, was er geen sprake van zitplaatsen en droeg niemand een mondkapje. Daarmee negeerde de eigenaar alle voorwaarden die het kabinet vorige week had verbonden aan het weer open gaan van de horeca. Frits van Den Olifant zegt op zijn Facebook-pagina: “En natuurlijk hadden we mensen kunnen laten zitten op een stoel met 1,5 meter per groep. Hadden we kunnen doen. Maar dan had ik in ons kroegje 4 tafels kunnen vullen. En daar hadden we net de kosten van de vuilnis mee kunnen betalen.”

Regels zijn er om aan te houden

Burgemeester Heerts: “Ik snap dat kleinere cafés met de huidige coronamaatregelen lastig uit de voeten kunnen. Daarom dringen we als burgemeesters en als gemeenten ook stevig aan op een betere financiële ondersteuning en op een openingsplan voor de (nacht)horeca. In de tussentijd moet iedereen zich gewoonweg aan de regels houden, Corona is nog steeds geen griepje. En hoe meer mensen alles aan hun laars lappen, des te langer het duurt.  Dus wie zich er niet aan houdt, schiet niet alleen in zijn eigen voet, maar in die van iedereen.”

Verbazing

Naast een sluiting van twee weken, ontvangt de ondernemer ook een uitnodiging voor een gesprek op het stadhuis. De burgemeester: “Waar we ons over verbazen is dat we uitgerekend met deze ondernemer de afgelopen twee zomers hebben meegedacht over mogelijkheden om zijn inderdaad kleine café toch draaiende te houden, binnen alle regels. Zo mocht hij een groot overdekt buitenterras exploiteren op het grasveld tegenover het station. Hij had ook nu gewoon contact met ons kunnen opnemen.” De burgemeester roept andere horecaondernemers en -bezoekers op zich aan de maatregelen te houden: “Laten we er zo samen voor zorgen dat onze horeca open blijft en verder open kan!”

Facebook Den Olifant

https://www.facebook.com/tapperijdenolifant/posts/3106331902915780

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen