Het gaat sneeuwen met gladheid tot gevolg

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het is eind maart en op sommige plekken is de dag gestart met natte sneeuw.

Het gaat sneeuwen

Ook is er meer sneeuw op komst. Het KNMI heeft vanaf de middag en avond code geel afgegeven voor bijna heel Nederland vanwege kans op gladheid door de winterse buien. De waarschuwingscode blijft vooralsnog van kracht tot aan vrijdagmiddag.

Regen gaat over in sneeuw

Het weerinstituut meldt dat het donderdag vanuit het noordwesten begint te regenen en dat de neerslag zich over heel het land uitbreidt. De regen gaat daarna over in natte sneeuw. “Later in de middag en in de avond blijft de sneeuw op steeds meer plaatsen liggen met lokale gladheid tot gevolg”, aldus het KNMI.

Door tot vrijdag

Ook in de nacht naar vrijdag sneeuwt het in een groot deel van het land en op sommige plekken kan een laagje van enkele centimeters blijven liggen. De gladheid zal vrijdagmiddag weer verdwijnen.

Stand-by

Rijkswaterstaat staat nog altijd stand-by om de weg op te gaan om te strooien. Het gladheidseizoen loopt officieel tot 1 mei, laat de organisatie weten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen