Apeldoorn vangt Oekraïense vluchtelingen op bij voormalige Hoenderloo Groep

Foto: ©Google Street View

De gemeente Apeldoorn gaat vanaf half mei Oekraïense vluchtelingen opvangen op het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep. In de school, gymzaal en sporthal worden gefaseerd in de aankomende weken en maanden maximaal 300 mensen opgevangen. Het is nog niet bekend hoe lang deze opvang nodig is.

Opdracht voor Apeldoorn

Apeldoorn heeft de opdracht gekregen om voor 600 vluchtelingen uit Oekraïne een plek te vinden. De gemeente heeft nu op twee verschillende locaties (Casa Bonita en FSG Campus) in totaal voor 290 mensen een plek beschikbaar. Burgemeester Ton Heerts is dankbaar voor wat we samen in Apeldoorn kunnen organiseren voor deze mensen: “Ik ben blij dat we dit met de Emmagroep (eigenaar van het terrein in Hoenderloo) en al eerder met FSG Sportcampus en de Zorggroep Apeldoorn af konden spreken. Daarnaast verblijven er rond de tweehonderd mensen in gastgezinnen of andere particuliere opvang in onze gemeente. De oorlog is nog niet voorbij. De nood is én blijft hoog.”

Inloopavond Hoenderloo

Voor omwonenden en voor andere inwoners van Hoenderloo is er een inloopmoment op 3 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Deze inloop is in de sporthal aan de Arckelaan 5. Men kan de, nog niet ingerichte, sporthal bekijken en eventuele vragen stellen aan de locatiemanager en medewerkers van de gemeente. Lees meer informatie over vluchtelingen en opvang in Apeldoorn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen