Goedemorgen, het is vandaag woensdag 15 februari

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Het is vandaag 15 februari en dat betekent dat het vandaag Wereld Kinderkanker dag is. Deze dag is dus speciaal voor de zieke kinderen.

Kinderkanker

Kanker is sowieso al een rotziekte. Maar aan kinderen is het vaak niet uit te leggen wat er nu precies aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Want hoe kan een medicijn dat je zo ziek maakt, je ooit beter maken? Leg dat maar eens uit. Dat is voor niemand een makkelijke situatie.

Kika

En dus staan we vandaag extra stil bij kinderkanker en wordt er aandacht gevraagd voor de bestrijding ervan. Hier in Nederland en vele andere landen is het bestrijden van kanker goed geregeld. Kinderen kunnen hulp krijgen als dat nodig is, ze krijgen snel een diagnose en er is een bed voor hen als ze naar het ziekenhuis moeten. In de derde wereld landen is dat wel anders. En dus wordt er op deze dag ook vooral geld opgehaald om het daar allemaal wat beter te laten verlopen. Wil je weten wat jij kunt doen om de kinderen met kanker te helpen? Kijk dan op www.kika.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen