Meer boetes uitgedeeld aan fietsers voor gebruiken telefoon

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het aantal verkeersboetes dat vorig jaar is uitgeschreven aan fietsers die hun telefoon gebruikten is gestegen van 45.778 naar 53.259.

Meer boetes

Het gaat om een stijging van 16,3 procent, wat door het ministerie van Justitie en Veiligheid “opvallend” wordt genoemd. Het gebruiken van een telefoon terwijl je fietst is sinds juli 2019 verboden. Handsfree bellen en muziek luisteren mag wel.

Geen oorzaak

De politie kan niet één oorzaak aanwijzen voor de toename van de boetes voor fietsers. “We handhaafden zoals altijd.” Ook is volgens het ministerie een forse toename te zien in de opgelegde boetes voor foutparkeren/stilstaan. Dat zijn er bijna 60.000 meer dan in 2021. “Een mogelijke verklaring kan zijn dat na de coronacrisis weer meer werd geparkeerd in stadscentra doordat de winkels weer open waren.”

Totalen en gemiddelden

Het totale aantal verkeersboetes is uitgekomen op ruim 8,1 miljoen, dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De meeste boetes zijn opgelegd voor te hard rijden, dat waren er 6.512.086. “Dat is een verschil van 129.850 ten opzichte van het jaar daarvoor. Toen waren dat er 6.641.936.” Het gemiddelde bedrag dat mensen moesten betalen voor een verkeersovertreding kwam neer op 84,16 euro. Voor een snelheidsovertreding was het gemiddelde 62,88 euro. Het bericht Meer boetes uitgedeeld aan fietsers voor gebruiken telefoon verscheen eerst op Waalwijk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen