Zes tips om je woning koel te houden tijdens een hittegolf

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Omdat het weekend en de dagen erna hoge temperaturen voorspellen, hebben wij wat tips voor je verzameld om de warmte buiten de deur te houden.

Zes tips

Door deze tips toe te passen, kun je je huis koeler houden tijdens een hittegolf en een comfortabelere leefomgeving creëren. Vergeet niet om goed gehydrateerd te blijven en jezelf te beschermen tegen de hitte, vooral als de temperaturen extreem hoog zijn.

Sluit ramen en gordijnen

Houd overdag ramen en gordijnen gesloten om de warmte van buitenaf te beperken. Dit helpt om de warme lucht buiten te houden en je huis koeler te houden.

Ventilatie

Gebruik ventilatoren om lucht door je huis te laten circuleren. Plaats boxfans in de buurt van ramen om frisse lucht naar binnen te trekken en warme lucht naar buiten te duwen. Plafondventilatoren kunnen ook helpen om de luchtstroom in kamers te verbeteren.

Gebruik airconditioning slim

Als je airconditioning hebt, gebruik deze dan op een efficiënte manier. Stel de thermostaat op een redelijke temperatuur in (niet te koud) en zorg ervoor dat deuren en ramen gesloten zijn wanneer de airconditioning aan staat. Overweeg om een programmeerbare thermostaat te gebruiken om het gebruik van de airconditioning te optimaliseren.

Creëer schaduw

Blokkeer direct zonlicht door zonweringen, luifels of zonneschermen te gebruiken. Je kunt ook planten met dichte bladeren rondom je huis plaatsen om schaduw te creëren en te helpen bij het koel houden van de omgeving.

Koelere tijden benutten

Maak gebruik van de koelere momenten van de dag, zoals ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat, om je huis te ventileren. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten stromen en de warmte te laten ontsnappen.

Minimaliseer warmtebronnen

Vermijd het gebruik van grote warmtebronnen zoals ovens, fornuizen en wasmachines tijdens de warmste uren van de dag. Als je kookt, overweeg dan om maaltijden te bereiden die geen oven of fornuis nodig hebben, zoals salades of koude gerechten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen