Hoogland: trots dat ik Shanne mijn vriendin mag noemen

Foto: ©Still NOS

Jeffrey Hoogland zag donderdag op de wielerpiste van Izu zijn vriendin Shanne Braspennincx olympisch kampioen worden op het baanonderdeel keirin.

Hoogland trots

Zelf had hij al een gouden plak te pakken van de teamsprint, vrijdag komt er op de sprint wellicht een medaille bij. Maar in de minuten die volgden op het succes van Braspennincx dacht de topsprinter daar niet aan. “Ik ben zo trots dat ik Shanne mijn vriendin mag noemen”, sprak de geëmotioneerde baanrenner. “Als iemand het verdiend heeft, is zij het wel.”

Apeldoornse topsportkoppel

Hoogland kent Braspennincx al jaren als teamgenoot, ergens in 2017 kregen ze een relatie. “We hebben niet een speciale datum”, lachte de van oorsprong Nijverdaller die in Apeldoorn met haar samenwoont. “Misschien is dit succes voor haar meer een verrassing dan voor mij. Ik zag al dat ze ongelooflijk sterk was en dan maakt ze het vandaag af. Dit is echt heel mooi.”

Braspennincx (30) kreeg in 2015 een hartaanval die een einde leek te maken aan een veelbelovende sportcarrière. Hoogland: “Ik heb dat als teamgenoot meegemaakt. Het is ongelooflijk hoe ze dat achter zich heeft gelaten. Als iemand sterk is en dat onmiddellijk achter zich heeft kunnen laten, is zij het wel. Ze hield de olympische droom in stand. Ik heb nooit iemand zo hard zien werken.” Het bericht Hoogland: trots dat ik Shanne mijn vriendin mag noemen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen