11 podiumplekken voor de sporters uit Apeldoorn op de Wu Wei Cup

Tai Chi He Yong Gan was met Wim Rensen, Theresia Pang, Wesley Broekhuis en Frederik Jan Jüngen succesvol op het Duitse Tai Chi toernooi de Wu Wei Cup 2021.

11 plekken

Dit toernooi duurde van augustus tot september en had deelnemers uit meerdere landen. Het kleine team Apeldoornse team van 4 deelnemers wist maar liefst 11 podium plaatsen te bemachtigen.

Alle leeftijden

Veel mensen denken bij Tai Chi Chuan aan een bewegingsvorm die meer voor ouderen is. Echter, niets is minder waar want het Tai Chi kan door alle leeftijden worden beoefend. Sommige mensen doen Tai Chi puur voor de gezondheid, anderen trainen het als topsport en doen ook mee met wedstrijden. De Wu Wei Cup wordt jaarlijks georganiseerd door bekend Tai Chi leraar Jan Leminsky. In 2018 deed Tai Chi Apeldoorn ook mee en was onder andere succesvol met Laura Bonthuis en Ferry van der Toorn.

Meerdere bewegingsvormen

Dit jaar wonnen de volgende deelnemers: Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Yang Tai Chi Jian 30 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy (aka Theresia Pang) won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

Op naar de volgende

Al met al een erg goed resultaat van dit team van Tai Chi Apeldoorn He Yong Gan wat een onderdeel is van de bekende Shaolin vechtsport school. De vele uren aan voorbereidingen hebben de vruchten afgeworpen en de Apeldoorners maken zich al weer klaar voor de volgende wedstrijd. Hieronder op de link vind u een youtube video impressie van Tai Chi He Yong Gan op de Wu Wei Cup 2021: