Burgemeester Berends ziet Coolen Alterno schitteren

Bij het twintigste punt in de vierde set gingen alle supporters in de Mheenhal spontaan staan. Staan voor hun Coolen Alterno! Ook Apeldoorns burgemeester John Berends veerde samen met de naast hem zittende clubvoorzitter Leo Dadema op. ‘Hun’ meiden flikten het dan toch maar mooi. Want ondanks dat opponent Novara het niet de moeite waard had gevonden z’n beste speelsters mee te nemen naar Apeldoorn, mag de regerend landskampioen de 3-1 zege op de Italiaanse club met gouden letters bijschrijven in de clubanalen!

Een twintigtal minuten voor aanvang had Apeldoorns burgervader in het gezelschap van Dadema een plekje gezocht op de goed gevulde tribune. Onderwijl sprak de speaker namens de club nog maar eens dank uit aan de begunstigers die het Europese avontuur van Coolen Alterno financieel mede mogelijk maken, onder wie de Provincie Gelderland. Ondanks dat de gemeente niets bijdraagt aan de meest aansprekende sportieve vorm van Apeldoorn promotie van dit moment, kreeg de heer Berends woensdagavond wel ondubbelzinnig waar voor z’n geld… De burgemeester zag Coolen Alterno schitteren en zal zich geen moment verveeld hebben bij de show die de beste volleybalsters uit zijn gemeente opvoerden.

De uitzinnige supporters in de hal begeleidden Alterno’s laatste punten met gejuich en gezang. De trommelaars, op de eerste rij in de rechter hoek van de linker tribunehelft, hadden al een voorzichtig ‘welkom in de hel van Apeldoorn’ aangeheven. Al verstonden de verslagen Italiaanse volleybalsters binnen de lijnen de spontane lofzang van hun gastheren toch niet.. Ook Berends liet zich niet onbetuigd, al bedankte de burgervader beleefd voor de eer toen een van de trommelaars hem zijn trommel aanbood om mee te helpen het ritme aan te geven…

Evenals bij de vorige twee Europese ontmoetingen van de landskampioen in de Mheenhal vierden speelsters, begeleiders en toeschouwers na het beslissende punt hun eigen volksfeestje. Dankzij de dames van Coolen Alterno weet burgemeester Berends sinds woensdagavond ook waarom Apeldoorn met recht een volleybalstad genoemd mag worden! (RK)

Lees ook: coolen-alterno-vegen-de-vloer-aan-met-novara

Reacties