Whatsapp verhoogt limiet van gebruikers van een groep fors.

De buurtwhatsapp waarmee buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen bij verdachte situaties in de straat of buurt kende tot voor kort een limiet van 100 gebruikers per groep.

Door publiciteit voor de app, voorlichting over preventie en het spel boef in de wijk die steeds meer wordt geïntroduceerd in de gemeenten, stijgt de belangstelling voor deelname aan een dergelijke groep enorm. Onder andere door de toenemende interesse heeft Whatsapp de limiet voor gebruikers per groep verhoogt tot 256 gebruikers! Dat is niet alleen goed nieuws voor de veiligheid in de wijk maar ook voor de veiligheid van de gebruikers!

Via de Whatsapp kunnen mensen elkaar waarschuwen als zij zaken zien die zij niet vertrouwen of, die ze een onderbuikgevoel geven. Men waarschuwt elkaar, een beheerder van een groep kan beheerders van omliggende groepen waarschuwen en men kan elkaar laten weten dat er melding is gedaan van de verdachte situatie bij de politie.

Het levert veel voordelen op voor iedereen. De meldkamer wordt niet bedolven onder telefoontjes over dezelfde situatie, buurtbewoners kijken naar elkaar om en voelen zich veiliger en de cijfers van bijvoorbeeld het aantal inbraken in de buurt zakken naar beneden.

Meer informatie over de verruiming van de limiet vind u hier.

 

Reacties

Cookieinstellingen