Kleine Bade is in de afgelopen week overleden.

Foto: facebook

De 4-jarige Bade die leed aan een vorm van leukemie is helaas in de afgelopen week overleden.

Het kind was al gedurende een jaar ernstig ziek en werd behandeld met zware chemokuren. Van een leuke krullebol veranderde het meisje in een ernstig ziek en kaal hoopje mens. De chemokuren sloegen niet aan en daarom kwam ze in aanmerking voor een stamceldonatie. Deze hebben de grootste kans van slagen als de donor en de ontvanger van hetzelfde volk afstammen. Omdat er weinig donoren met een Arabische achtergrond bij de stamcelbank stonden aangemeld, was de kans op het vinden van een geschikte donor voor Bade klein.

Het nieuws over de kleine Bade bereikte het hele land. Er werd aandacht aan Stichting Stamceldonatie besteed en mensen met vooral een Arabische achtergrond meldden zich spontaan aan. Uiteindelijk zijn er 20.000 nieuwe donoren met een uiteenlopende achtergrond  in de stamcelbank opgenomen, daar zitten ook mensen uit Apeldoorn bij!

De gezondheid van het meisje ging steeds meer achteruit. In de afgelopen week hield haar hartje plotseling op met kloppen. Men heeft haar lange tijd gereanimeerd tot haar hartje weer ging kloppen. Helaas is ze kort daarna alsnog overleden. Bade is in Turkije begraven.

Wie haar familie wil condoleren kan dat hier doen!

Reacties

Cookieinstellingen